Összes oldalmegjelenítés

2012. május 31., csütörtök

Rakd meg jól pizza.

Pizzát nálunk minden héten kell csinálnom, tisztára, mint az olasz családoknál, sok gyerek, nagy élet, pizza.:)
A tészta receptje már vagy 8 éve ugyanaz, és marad is, mert nagyon bevált.

Hozzávalók:
1 tojás, 2,5 dl. langyos víz, fél dl. olaj, 1 tk. cukor, 1 tk. só, 50 dkg liszt, 1 élesztő ( porélesztőből 50 dkg liszthez való mennyiséget)
Én mostanában ledagasztatom a kenyérsütőmmel, ebben a sorrendben belepakolva, kelesztés programra rakva, de aki hagyományosan szeretné, akkor dagasztás, kelesztés.
Ha megkelt, kicsit átgyúrom, kettévágom, és két vékonyabb lapra nyújtom ki, de aki szereti a vastag tésztát, az hagyja meg egyben kinyújtva. Gáztepsi méretre nyújtom. A tepsit kikenem olajjal. A legkönnyebb úgy áttenni a tésztát a tepsibe, ha feltekerjük a sodrófára, majd onnan ki a tepsibe (ez a gyengébbek kedvéért).

A tésztát ismét át szoktam kenni kis olajjal, majd rá a pizzakrém, aztán pedig jöhet a feltét.
Ez már tényleg képzelet és hűtő függő, amit ott találunk rátehetjük.:)

Jelen esetben zöldséges bolonai pizza készült. Bolonai szósz, trapista és füstölt sajt.

1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy eszembe juttattad, már jó régen volt nálunk pizza! És a tészta-receptem is hasonló a Tiédhez... :)

    VálaszTörlés