Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 4 dkg lágy margarin, 3 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 -1.5 dl tej, reszelt citromhéj
Töltelék : 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, 5 evőkanál kristálycukor, + én még tettem bele 2 evőkanál Nesquik kakaóport
Lekenéshez : Olaj
A tetejére : 1 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A
többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő
felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan
öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos,
hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan
mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
Ha
a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát
olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel
szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot.
Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral
kibélelt tepsibe egymástól 1 – 2 cm
távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített
sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2
–szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.
Ha a hozzávalókat megduplázzuk akkor kb. 22 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése