Összes oldalmegjelenítés

2012. június 5., kedd

Mini kakaós csigák

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 4 dkg lágy margarin, 3 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor,  1 csipet só,     1 -1.5 dl tej, reszelt citromhéj

Töltelék : 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, 5 evőkanál kristálycukor, + én még tettem bele 2 evőkanál Nesquik kakaóport 
Lekenéshez : Olaj

A tetejére : 1 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. 

 Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól 1 – 2  cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

Ha a hozzávalókat megduplázzuk akkor kb. 22 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése