Összes oldalmegjelenítés

2012. június 16., szombat

Cseresznyés kocka

Végre itt az idő, hogy reggeltől estig gyümölcsöt ehetünk! Imádom! Ilyenkor elég nekem csak a gyümi-kaja, elvagyok vele egész nap, gyerekeim azért válogatósabbak, de igyekszem belecsempészni a vitamint természetes formában az ételeikbe, így elkészítettem egy régebbi sütireceptet. Persze, ha kiteszem az asztalra a cseresznyével teli tálat, még másnap is megmarad, ez a süteménnyel nem fordulhat elő....:)

Cseresznyés kocka

2 egész tojást kikeverünk 15 dkg cukorral, hozzáadunk 7-8 dkg margarint, kevés fahéjat, 2 dkg sütőport, és végül 30 dkg lisztet tejjel adagolva (2-3 dl), hogy csomós ne legyen. Kimagozunk 70-80 dkg cseresznyét, meggyet, én raktam most bele ribizlit is vegyesen.
Kivajazzuk, kilisztezzük a tepsit, 25x40 cm-ben szép magas lesz.
Beleöntjük a masszát, erre rászórjuk a gyümölcsöt szépen elrendezve, mindenhová jusson, majd 180 fokon sütjük, amíg tűzpróbán már nem ragad oda a késre. A gyümölcsök szépen besüllyednek. Tálaláskor porcukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése