Ennél a sütinél is tettem pár megengedett változtatást, ha úgy tetszik, szabad akaratot gyakoroltam felette, és bevallom, amit itthon találtam, az került bele.:)
Tehát a sütemény ala Henianyus lett.
Hozzávalók, amúgy ne ijedj meg, nem kell cukrászvégzettség hozzá, csak kutyulni kell.:) :
Morzsás tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg őrölt mogyoró, (itt ezt kihagytam, de aki szereti, ne tegye, én a gyerekek miatt tettem)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 15 dkg Rama margarin
- 80 dkg meggy
- 25 dkg Rama margarin
- 25 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál 100 %-os narancslé (Mivel nekem nem volt, tettem bele Multivitamin levet, szuper)
- 5 tojás
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé (55 %-os) (tábla csoki mindig van nálunk, igaz az étcsoki nem megy, tehát feláldoztam a gyerekeim sima tejcsokiját, nagyon finom lett tőle.)
- A morzsás tésztához átszitálod a lisztet, elkevered a keményítővel és az őrölt mogyoróval, amit ugye én kihagytam, de ha szereted, mindenképp tedd bele, igazán különleges lesz.
- A margarint kisebb darabokra vágod, és kézi mixerrel krémesre kevered a kristálycukorral és a fahéjjal.
- A cukros margarinhoz hozzáadod a keményítős lisztet, és a két tenyered között addig morzsolgatod, amíg morzsalékos tészta lett belőle.
- Letakarva hűtőbe teszed, amíg a többi hozzávaló elkészül.
- A meggyet megtisztítod, megmosod, kimagozod és szűrőbe téve csepegni hagyod. Ilyenkor már egyszerűbb üveges meggyet keríteni, ami magozott eleve, annyival is előbbre vagy.
- A puha margarint kikavarod a cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval, közben hozzá adod a citrom lereszelt héját is.
- A tojásokat egyesével beledolgozod.
- A lisztet átszitálod, összeforgatod a sütőporral, majd az előzőekhez adod a narancslé kíséretében, végül az apróra vágott csokit is óvatosan beleforgatod a tésztába.
- Egy kb. 27 x 37 centis tepsit sütőpapírral kibéleled, egyenletesen elosztod benne a kevert tésztát.
- A tetején szintén egyenletesen elosztod a magozott meggyet, majd rászórod a morzsás tésztát.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt sült készre.( Na, most itt azért vannak időpontbeli különbségek, kinek milyen a sütője, nekem a 40 perc nem volt elég, még ráhúztam 20 percet, de kicsi volt a tepsim is, a sütim pedig magas. ) Legegyszerűbb, ha a kiírt idő után többször tűzpróbát teszel, de ne az ujjaddal, mert akkor csak futkozol körbe-körbe....:D
- Kihűlés után kockákra vágod, porcukorral és tejszínhabbal is díszítheted a tetejét.Na, ugye, hogy ne volt nagy kunszt....Jó étvágyat hozzá, és ne tessék a kalóriákat számolgatni közben, mert ahogy eszed, úgy fogod elveszteni a fonalat, hol is tartottál a számolásban....:)
Ismét egy finomság!
VálaszTörlésSzívesen lennék Nálatok gyerek!
Terézanyu, gyere!:)
VálaszTörlés