Atika szerint inkább hasonlít könyvre a kész sütemény, mint legyezőre....így is lehet látni. Nos, akkor nézzünk a lapok közé...:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 g friss élesztő
2 dl. langyos tej
5 dkg vaj v. margarin
5 dkg cukor
egy csipet só
1 tojás
Kakaós töltelékhez:
3 ek. kristálycukor
3 ek. porcukor
2 ek. kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítés:
- A dagasztótálba szitáljuk a lisztet, majd a közepébe kis mélyedést igazítunk és abba morzsoljuk az élesztőt, rászűrjük a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet. Az ujjunkkal kicsit belekeverünk, majd 10 percre letakarva félretesszük felfutni az élesztőt.
- Ekkor a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, kb. 10 percig dagasszuk nyugodtan a géppel.
- Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztából nagy téglalapot nyújtunk, én szépen levágtam erre a formára. Olyan vékonyra nyújtsuk amennyire csak tudjuk.
- Tehát a kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros kakaóval.
- 5 hosszú csíkra vágjuk, majd a csíkokat 12 részre osztjuk.
- Középen félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük. A sütőt 180 fokra begyújtjuk/kapcsoljuk és már mehet is sülni a tészta.
- 20 perc alatt megsültek, de ez változó.
Ez remek!
VálaszTörlésKi kell próbálnom.
Te mindig kitalálsz valami klassz dolgot!
Nagyon köszönöm Terézanyu!:) <3 Egyszerre omlós és a tetején ropogós, nem bánod meg, ha kipróbálod.:)
VálaszTörlés